Links  |  Oversigt  |  Kontakt
Nyheder   Dansk Ekspeditionsfond holder dig opdateret om Galathea 3 - både før, under og efter ekspeditionen.
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyt om Galathea 3 direkte i din inbox.
 
 

Galathea 3 og danskerne

Rambøll Management gennemførte i perioden 7.-10. maj 2007 på foranledning af Dansk Ekspeditionsfond en undersøgelse af danskernes kendskab og holdning til Galathea 3-ekspeditionen samt en række andre spørgsmål af relevans for ekspeditionens formål.

Dato 25.5.2007

Undersøgelsen blev gennemført som led i en såkaldt Standardbus, der omfattede telefoninterviews med et repræsentativt udsnit af den danske befolkning over 17 år.

Stikprøven omfattede 924 personer.

Blandt undersøgelsens vigtigste konklusioner skal fremhæves, at 82,8% af de adspurgte havde hørt om Galathea 3. 58,1% har fulgt ekspeditionen jævnligt (i.e. fra flere gange om ugen til én gang månedligt). 23% har drøftet ekspeditionen i deres omgangskreds, og 21,7% angiver, at Galathea 3 har påvirket deres interesse for forskning og videnskab. 30,8% af respondenterne med børn har drøftet ekspeditionen med dem.

”Vi er meget tilfredse med undersøgelsens resultater”, siger sekretariatschef i Dansk Ekspeditionsfond, Jens Claus Hansen. ”Galathea 3 har klaret sig flot i den skarpe konkurrence om danskernes opmærksomhed - for eksempel synes jeg, det er meget glædeligt, at Galathea 3 tilsyneladende har været en begivenhed, mange mennesker har drøftet i deres omgangskreds, og at så mange forældre angiver, at de har talt med deres børn om ekspeditionen. Det giver os grund til at tro, at Galathea 3 har fungeret som den øjenåbner, vi havde håbet på”.

Øvrige konklusioner:

  • 60,6% er meget eller overvejende positive overfor ekspeditionen. 7,7% er overvejende eller meget negative
  • TV angives som den hyppigste kilde til kendskabet til Galathea 3
  • Der er stor opbakning bag idéen om at koble formidling og forskning på en ekspedition som Galathea 3 (81,6%)
  • 48,9% mener, at Galathea 3 vil få børn og unge til at interesere sig mere for naturvidenskab
  • 36,3% mener, at Galathea 3 vil få flere unge til at søge ind på naturvidenskabelige uddannelser
  • 83,1% mener, det er vigtigt, at interessen for forskning hos unge mennesker styrkes
  • Der er en udpræget positiv holdning til de eksempler på forskningsområder på Galathea 3, som respondenterne blev præsenteret for

Download visuelt resumé af undersøgelsen her!

 

Udskriv siden
 
 
Galathea3