Links  |  Oversigt  |  Kontakt
Nyheder   Dansk Ekspeditionsfond holder dig opdateret om Galathea 3 - både før, under og efter ekspeditionen.
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyt om Galathea 3 direkte i din inbox.
 
 

Banke pæle...

En sejltur på næsten fem uger kun afbrudt af et ganske kort anløb i den nordaustralske perleby Broome. Det er, hvad ekspeditionsdeltagerne på Galathea 3 kan se frem til, efter at VÆDDEREN onsdag aften lagde fra kaj i Cape Town.

Dato 20.10.2006

Det ubetingede højdepunkt under opholdet i den sydafrikanske metropol var ærkebiskop Desmond Tutus besøg på VÆDDEREN. Læs mere om mødet med den 75-årige nobelprismodtager på Jyllands-Postens og Politikens hjemmesider.

Cape Town, oktober 2006

Foto: Ole Skou Hansen
Farvel til Cape Town - med det karakteristiske Taffelbjerg i baggrunden

Nye projekter ombord
Det forskningsprojekt, der optager flest pladser på det 10-11.000 km lange ”ben” over Det indiske Ocean, er Plankton i tropiske have – vigtige veje i fødenettet. Projektet ledes af professor Torkel Gissel Nielsen (DMU), som også er etapens togtleder. Andre nye projekter på ruten er Niels Daugbjergs projekt om Tropiske furealger (Københavns Universitet) og Arne Redsted Rasmussens projekt Indsamling af giftige havslanger (Konservatorskolen).

Banke pæle...
Det har været en lidt barsk introduktion til det maritime miljø for de mange forskere og mediefolk, der påmønstrede i Cape Town. Der meldes om bølger på op til seks meter, og der bankes pæle. Det vil sige, at skibet sejler op mod søen, og det kan være lidt af en udfordring - selv for dem, der regner sig blandt de søstærke. En del er fortrukket til lukaf’erne. Så der er ro på VÆDDERENs gange i øjeblikket...

Efter Cape Town, oktober 2006

Foto: Ole Skou Hansen
5-6 meter høje bølger er hård kost - selv for garvede søulke... 

 

Udskriv siden
 
 
Galathea3